Nu är julen över och snart är det dags för nyår!

Det går så fort så fort. Vi åkte till Hagfors på julafton och åt mat hos mamma. Sedan begav jag och Rikard oss till pappa och Monica där även hennes barn och barnbarn var. Bytte julklappar och åt efterrätt, det var trevligt!
Sedan sov jag över hos mamma för att jag skulle ut på Jonte på juldan, men det kunde jag likagärna ha struntat i faktiskt. Absolut inget fel på sällskapet (!!)men det var som det brukar vara...
Åkte hem på annandagen med faster och farmor.

Snart är det dags att tra sin kos mot varmare breddgrader (har dock inte kollat vädret på länge..) Pengarna är växlade och klara. Tvättar  idag så att vi har rena kläder med oss =)

I julklapp fick jag pengar, en skål som matchar en blomvas jag redan har, fundation-puder från Dermanord
som verkligen var jätte bra! Köpt på Ekolea/Sofimar här i stan. Finns på båda ställena.

Idag sov jag till 13.00, skulle nog kunnat dra på det ännu längre...
Ska hoppa in i duschen snart.

Igår var vi på bio med Marina och Patrick och såg Avatar. Den var helt fantastisk! 2h och 40 min lång men det gick bra. Det är en väldigt viktig bakgrund till filmen- att människan mer eller mindre förstör jorden och dess boende. Se den!! http://www.avatarmovie.com/index.html

Hoppas ni haft en underbar jul
/sandra

God Jul och Gott nytt år!

kanske är lite tidig men jag vet inte när jag tar mig tid att skriva igen.

Var hem till Hagförs idag och träffade först Jennie för en lunch. Hon är verkligen stor nu. 15kg har hon gått upp, men det syntes inte så mycket mer än på magen. Trevligt att träffa henne i alla fall =)

Var in till mami en snabbis och hjälpte henne sätta upp gardiner (träffar henne mer på julafton).

Sedan gick jag till Katta & Mats, eller rättare sagt, Mats kom och hämtade mig =) Vi pratade lite och så där, muy trevlisch!
Doris =) och Bea är det svarta, syns lite dåligt hehe.

Sedan fick jag skjuts till grandma och gav henne en liten julklapp och prata lite. Ska till henne en längre stund på Juldan tror jag.

Ha det toppen!!!!!
/Sandra

Jullov

Har jag nu fått! Så skönt.
Imorgon bär det av till Hagfors en sväng. Tänkte luncha lite med Jennie som ska få bebis när som helst. Tänkte även hälsa på Katta & Mats om de har tid. Sedan får vi se vad det blir.

När jag var i Torsby på praktik så var det en tjej som gjorde egna halsband och sålde, och jag var ju bara tvungen att beställa ett. Idag kom det och det är så fint
Hjärtat står självklart för Kärlek =) 200 spänn.

Idag på praktiken har jag fått dra en CVK. Fick ta suturerna som den satt fast med också, lite roligt =)
Gav sköterskan en Alladinask med hjärtan och ett tackkort för den här tiden. Hon är en sköterska att se upp till!

--------------------------------------

/Sandra

Trevlig 4e advent!

Snart är det julafton, inte klokt. Trevligt med snö i alla fall.

Imorgon går jag sista dagen inför jul, kommer sedan tillbaka en och en halv vecka (tror jag) innan praktiken är avklarad för denna gång. Köpte en lite klapp som tack till sköterskan jag gått med. Ska byta sköterska när jag kommer tillbaka.
Har prövat att gå ut med fisen idag, i snön, det gick inte så bra för stackarn. Han darrade så vi gick in igen


Jag och Rikard har varit ute och traskat lite idag. Vi gick in till stan för att köpa min julklapp som jag sagt att jag vill ha =) Tänkte pröva puder (till ansiktet) som Ekolea säljer (icke djurtestat och ekologiskt) Men det var stängt. Så vi gick vidare. Sus ringde och berättade att alla som gjort tenta del A hade klarat den så då är den avklarad =) Sen kom hon och hennes Daniel in och vi fikade. Efter det gick vi in på Skopunkten och jag köpte dessa
för 199 kr

Nej ni,
nu ska jag spela lite Super Mario =)

/Sandra

Cystoskopi och biopsi av prostata

har jag fått varit med och kollat på idag. Kan säga att jag är glad att jag inte har någon prostata som de ev måste ta prov på senare.... Jag började dagen på cystoskopinmottagningen där jag då fick vara med och kolla lite urinblåsor. Efter lunch var jag på urologmottagningen där det då var ultraljud och biopsi av prostata. Intressant!



Igår gjorde jag omtenta som inkluderade blodsjukdomar, sköldkörtelsjukdomar, sår och transfusionsmedicin. TROR att det gick bra, kändes bättre än tenta A. Den får jag förresten svar på på Måndag förmodligen. Gjorde ju läkemedelstenta II härisist och den ska vi nog inte nämna....(gick inte bra) Skulle ha gått kvällen på en annan sköterska igår men jag vaknade med ont i magen och allmänt nedstämd så jag orkade inte gå iväg, jag får ta igen dagen nästa vecka. Imorgon går jag dag med Johanna.

Hoppas allt är bra med er,

/Sandra

Var stolt över dig själv!

Jag är det! (ja, ni som känner mig, jag är faktiskt det=)) Hade halvtidsbedömning idag och det gick fantastisk bra! Kunde inte slute le när jag satt där inne och de sa så goda ord om mig. Jag vet att jag måste tro på mig själv mer! Jag kan faktiskt!
Alla är vi bra på något!! Tänk på det

Kramar Sandra =)
Ps. så här är jag klädd på avdelningen, dock med uppsatt hår och med lite snyggare min =)

Lussebullar

har jag äntligen fått baka idag, var tänkt att jag skulle ha gjort de i går men det blev ingen tid över.
Här är resultatet Lite brända kanske men goda ändå =)


På Onsdag har jag seminarie...altid lika kul ; ) Nek men det ska nog gå bra.
Fattar inte att det redan är 3e veckan som jag är på avd 15, tiden går väldigt fort. Idag har jag tagit lite blodprover och varit med på vårdplanering. Igår lyckades jag sätta en PVK, det blir lite av en kick =)

Igår var det ju 2 advent också och vårt julpynt kom äntligen upp..en vecka försent...
Stina utmanade ödet lite

Är ledig imorgon och då ska jag sova lite i alla fall...tycker att det är såå jobbigt att gå upp på mornarna.

Snaaart åker vi till Gran Canaria också, härligt =)

Ha det bra,
Sandra

För er som gillar Rob ; )

Han prövar på nåt annat nu Rob, sugna att titta? Det är faktiskt jag.
Trailer

Kateter insättning

Har jag fått provat på idag, att sätta alltså =), både en sådan som ska sitta och en tappninskateter.
Den som skulle sitta i urinröret var en hematurikateter, dvs en som är såpass stor att evt. blodkoagler ska kunna komma ut, så den var ju rätt grov då. Det gick bra i början men sedan när jag förmodligen var vid prostatan så gick det inte längre och jag vill inte ta i för hårt. Sköterskan prövade även men hon vågade heller inte ta i så hon haffade läkaren som var där som gjorde det. Han tog i lite mer... Man är ju lite rädd att man ska göra mer skada än nytta.
Det var även lite svårt att få i tappningskatetern också pga prostatan.
Det var intressant i alla fall.

Sitter och försöker skriva lite på min seminarieuppgift som ska in på Söndag. Ska även hinna plugga inför en omtenta den 12.

På tal om tentor gjorde jag en del igår om bl.a mag-tarm sjukdomar. Jag kunde inte riktigt känna av hur det gick. Skrev dock på alla frågor så vi får se. Jag gjorde även läkemedelstenta II för första gången på Fredag. Jag har suttit oh räknat hemma och tyckt att det gått bra men jag tror inte att det gjorde det på denna... det körde sig nog när jag skulle räkna ut hur många timmar och min en syrgasflaska skulle räcka. Ränkade nog på rätt sätt men det sket sig vid avrundningen av timmarna och minutrararna..pust.

Har varit ute och gått i ca en timme i det kyliga vädret.

Imorgon går jag dag och sedan är jag ledig Torsdag och Fredag och börjar igen halv två på Lördag. Ska även gå på Söndag....

Hoppas allt är bra med er
/Sandra

RSS 2.0