Tävling

Namnsmycken

(bild lånad från http://www.bettiesgalleria.com/)

Jag är med och tävlar om ett namnsmycke hos
  http://fokis.se/  från http://www.bettiesgalleria.com/ !!

/Sandra

 


Min vecka i Luleå

är åter i Karlstad efter en lyckad vecka i Luleå.
Träffade många trevliga mäniskor och såg mycket intressant, kanske lärde mig ett och annat också =)

 Delade rum ett sju andra. Dessutom låg vandrarhemmet i samma byggnad som Kriminalvården..Var inte direkt vad vi förväntat oss men som tur var hade vi trevligt sällskap!

       

       Brändö, där vi hade lärakännavarandra-kväll. Byggde denna "varm-luftballong" själv, vår började brinna som ni ser haha

          Suderby sjukhus. Otroligt fint, se bara vilken utsikt från en av pat. ballkongerna

                 Vi besökte gammwlstaden i Luleå också. Fina små hus fanns det det, ca 400 tror jag. Många av dem ägs privat och regeln var att man inte får bo permanent i dem.

 

Hade en trevlig vistelse i Luleå

/Sandra


Luleå

bär det av till på Söndag. Ska bli kul och spännande. Tar flyget härifrån till Stockhom och ytterligare ett flyg där ifrån till Luleå.

  (www.ltu.se)

Så långt upp i landet har jag aldrig varit. Vi kommer att ha fullspäckat schema tror jag, med föreläsningar, seminarie och lite utflykter.

Hade ett seminarie idag som avslutning på VFUn på psyk, det gick bra =)

Imorgon kl 8.15 ska jag klippa mig, skulle ha klippt mig tidigare i veckan men jag glömde bort tiden..

Är lite trött så det dröjer nog inte länge till innan sängen lockar
kram på er
/Sandra

Patrick Swayze

Tänkte att jag skulle skriva ett litet minnesinlägg om Patrick Swayze. Han har ju som alla säkert redan hört, gått bort i thyroideacancer. När jag var yngre var han en av mina stora kärlekar efter att ha sett Dirty Dancing och jag vet inte hur många gånger jag tittat på den filmen. Den är verkligen den bästa filmen jag vet.

Jag tycker verkligen att det är sorgligt att han till slut förlorade kampen men tror att han nog har det bättre där han är nu.

Vila i frid Patrick.(lånad av Google)

http://www.youtube.com/watch?v=-pouIFiaIig 

Gourmet middag

nej, inte direkt. Äter faktiskt nudlar med "räk"smak... smakar jag vet inte vad. Vet inte hur länge sen det var jag åt nudlar...blir nog inget mer av det.

Idag har jag fått bli med på en ECT-behandling, dvs. "el-chocks-behandling". Går mycket lugnare till än det man sett på film, naturligtvis. Hur mycket skakningar patienten får beror på individen och hur mycket muskelavslappnande han/hon fått. Mycket ntressant i alla fall.
Det var även min sista dag på psykiatriavd. Imorogn ska jag förbereda mig inför sem på Torsdag och plugga inför tenta, och även göra en kompletering på en uppg. med Susanne. Hade besök av henne idag =) puss puss till Susanne ; )

Vet ni? Rikard och hans fader har tapeserat klart i köket idag!!Har inte berättat att de höll på med det. men ra blev det!!


 ja..så såg det ut förut. Här är det även lite spackel över...

 =)

 Muy bien!

Nu ska jag göra nåt annat

/Sandra

Home sweet home

Tillbaks i K-town.
Det var trevligt att få sova hemma hos mama =)
Skulle ju ha varit ut på Fredag men det blev det inte så mycket med, dels pga att jag hade ont i magen och dels pga att jag försökte få tag på en kattunge. Skulle gå i från ett par kompisar och får höra världen mest hjärtskärande lilla jamande! tänker direkt att något är fel med katten jag hör så jag börjar kolla inne i buskarna, och visst, inne i mörkret sitter det en liten grå stackare. Till synes ser det inte ut till att vara något fysiskt fel på honom/henne men nåt är det. Min kompis Marina som jag varit hos fick gå upp och hämta lite tonfisk som jag sedan försökte locka katten med. Gick något så när bra men lyckades inte få tag på den då han/hon var alldeles för snabb. Jag blev så otroligt frustrerad och visste inte vad jag skulle göra. Hade tänkt om jag fått tag på de skulle jag ha tagit med den till mamma och haft den i hallen mellan henes och grannens lägenhet under natten och luskat ut resten dagen efter. Men ack, jag fick inte tag  katten. Den jamade och jamade sitt hjärtskärande jamande.
Helt förstörd gick jag hem och berättade för mamma. Då berättade hon att det var en kvinna som råkat att tappa katten strax i närheten två dagar tidigare. På morgonen ringde vi henne och jag slog följe med henne för att leta. Inte ett ljud hörde vi när jag var där. Ytterligare några timmar senare var vi där igen, jag gick hem för att äta. Gick sen dit igen vid 20.30 för att leta. Ägaren kom inte och filten hon hade lagt ut var borta. Jag hoppades att den var borta pga att hon fått på katten. Efter ett tag gick jag hem och det första mamma sa när jag kom innanför dörren var att de hade fått tag på henne!! =D Pust vilken lättnad. Ägaren hade ringt strax efter jag gett mig ut.
Skulle ärligt talat inte kunnat släppa det förrän jag vetat att hon (Maja) var hemma och hade det bra.

Lång berättelse där...

Imorogn ska jag gå kväll på Klaragården. Ska få hålla i en ordentlig rapport till nattpersonalen. Med persnr., kontaktorsak, diagnos m.m om patienterna.
På Tisdag ska jag förhoppningsvis (igen) få bli med på en ECT-behandling.


Nu ska jag snart lägga mig 
/Sandra

Intramuskulär injektion

ska jag få ge en patient imorgon, om allt går som planerat. Ser fram emot det samtidgt som det känns lite nervöst.
Just nu har jag tagit en mini-pause från mitt skrivande på uppgiften som ska redovisas på seminariet nästa Torsdag. Skriver om ADHD hos barn (vet inte om jag berättat tidigare).
Jag ska nog passa på att ta det så lugnt som det går nu på denna parktik d det nog blir MYCKET jobbigare på sjukshus placeringarna. Jag lär mig självklart saker på denna praktik också men det är nog inte riktigt samma grej...


På Fredag åker jag till Hagförs och spenderar helgen där. Är nog den enda helg jag känner att jag kommer att ha tid. Ska förmodligen gå på releaseparty på Fredag för en grupp som heter Naughty boys. Är bekant med en av killarna i bandet.
http://www.youtube.com/watch?v=4gfaA_FnMNM&feature=channel_page 
Ska träffa lite trevliga människor =) Har dock inte hört av mig till alla än ; )

Nej nu är det dags igen
ha det gött
/Sandra

Ännu en helg har gått förbi

med racerfart. Imorgon ska jag inte till praktiken utan vi ska till skolan och göra nåt, även på Tisdag, fast endast halvdag. Först på morgonen ska jag och den andra tjejen som är på Klaragården till "Spegeln", tror jag det heter. Dit får människor med psykiska problem/störningar gå och göra olika saker, t. ex bygga en skohylla.

Har haft stor bakhelg denna helg. Hela tre omgångar med cupcakes har jag gjort, mumma mumma
 bl.a dessa

 

Igår fick Rikard ryggskott. Jag tror det är det i alla fall. Han skulle på toa och sätta sig så bara hög det till i ryggen och skrek som bara den. Kunde inte låta bli att skratta när han kom ut och gick som om han hade bajast i byxorna. Men det måste göra väldigt ont. (fniss)

 

Hoppas ni haft en bra helg

/Sandra


Piercad

och klar =) gjorde inte så ont, gick snabbt över.
Här är resultatet, ska dock sätt inet mindre smycke när det har läkt


Vette tusan vad vi gör med våra blommor..? först växer det svamp i den ena och nu ser en annan ut så här
 ?? habehandlat denna likadant som "brodern" som ser ut så här

Visserligen står den till vänster nära ett fönster men, men, dags att slänga den andra i alla fall

 

/Sandra


.........

Idag har jag varit och kollat läget vid Klaragården där jag ska praktisera. Trodde jag visste vart det låg men det gjorde jag ju inte haha. Kom dit efter att ha traskat fram och tillbaka på samma gata. Svetten yrde på mig (är ju faktiskt lite förkyld också) Pratade med en trevlig kommande arbetskamrat.
Detag mest är nervös för är nog att träffa de som är i min egen ålder.

Vi ska ju ha seminarier efter varje parktik också. På denna får vi välja om vi vill följa en patient och sedan berätta om denne, det är nog himla intressant och givande men kan bli lite svårt tror jag. Ett annat alternativ, som jag också lutar mot, är att rikta in sig på en psyk. sjukdom och berätta lite om den, symtom osv och sist men inte minst skriva av ECT-behandlingar ("chockbehandling") vilket nog också är intressant.


Susanne kom med hit efter jag varit till Klaragården och viörsökte fixa med portfolien som vi ska ha under utbildningen där bl.a alla studiehandledningar och kursplaner ska finnas.

Imorgon ska jag upp vid sju och promenara innan jag äter frukost och sedan vid tio öppnar sjukhusbiblioteket så då ska jag sätta mig där. (de har planeringsdag på praktiken..)

OCH så ska jag ju pierca mig imorgon!


Idag har jag och Rikard ätit den himla goda räksoppan, krämig och go är den. Petar ut räkorna till honom hehe.
Åt Ben & Jerry's Chunky Monkey till efterrätt, den va jätte go!

Fairtrade Chunky Monkey (2) mumma!


Imorgon är det dags för ytterligare ett avsnitt av True Blood som ja tänkte kolla in!

Hoppas ni har det bra
/Sandra

RSS 2.0